Művészeti szüret pályázat VERS és PRÓZA kategóriák nyertesei

A Művészeti Szüret c. pályázat VERS és PRÓZA kategóriákban az Aranyecset Művészeti Együttműködés és a Zalai Borút Egyesület zsűrije meghozta döntését. A zsűri által választott első három, valamint a közönségszavazás nyerteseinek névsora az alább olvashatók:

 

VERSEK
Kosinsky Márta Nagykorú-napomra c. verse méltán lett közönségdíjas. Ennek a szakmailag is jó versnek a kifinomult humora igazán sok ember hangulatát felderíti. Az csak ráadás, hogy József Attilát is felidézi az olvasóban.

Kiss Kálmán verseit úgy jellemezném röviden, hogy egyszerre józan és költői, egyszerre népies és művészi, úgy tartalmilag, mint formailag kifogástalan. Bár a közönségszavazáson nem sok lájkot kapott, ez annak tudható be, hogy nincs jelen a virtuális világban. Szóval normális életet él.  Szakmailag ezen a pályázaton az egyik első helyezést kapja. A Szüret c. versével úgy idézett fel egy saját eseményt, hogy mindenki átérezhette, ha volt szüreti emléke, ha nem. Ismerőseim körében mindenkinek felderült az arca tőle. Az Izabella és az Olaszrizling méltó dícséretek, a Bordal szinte egy ima. A Feliratok egy borozón kedves bölcs tanácsok rímbe szedve. Kiss Kálmánt a több jó verséért értékeljük, ellentétben

Kutasi Károly Borkóstoló c. versével, mely olyan, mint egy borpárlat, egy eszencia,  kevéssel oly sokat mond, hogy ő is első helyezést kap.

Császár József  Aforizma c. négy sora szintén eszencia. A Forr a bor, Bor vagy pezsgő c. versei érett költőre vallanak, köszönjük pályázatát, és első helyezésre méltatjuk.

Jacsó Pál szintén méltán kap egy első helyezést. A Mulatnak a borok, Egy öreg furmint végrendelete és a Borok és emberek c. verseivel kifinomult derűt hoz az olvasó szívébe.

Az összes többi vers természetesen második díjas, mivel gyenge vers nem kerülhetett be a pályázatra.

Gratulálunk mindenkinek, és köszönjük a verseket.

PRÓZÁK

Tóth Lászlóné: Nagyapa intelmei című írásának közönségdíjával mi is egyetértünk, melynek sajátos derűje elbűvölheti az olvasót.

Bereczk Imola: A Borász múzsája című írásához gratulálunk. A munka, a hobbi szeretetét nagyszerűen érzékelteti írása, ezért az egyik első díjat ő kapja.
Jáger László pergő elbeszéléssel éleszti újjá Pató Pál történetének tanulságát. Szintén első díjat érdemel.
Rodé Klára a Rúdtáncos és a Fürtöske írásával rendhagyó szimbólumával nyerte el tetszésünket. Őt is első díjjal méltatjuk. A többi írás sem marad el színvonalban, nem véletlenül lettek beválogatva. Minimum második díjasnak tekinthetik magukat.
A második körben és a közönségszavazáson részt vevő írásokat az alábbi oldalakon olvashatják:

Hozzászólás