Művészeti Szüret Képzőművészeti Pályázat

FRISS INFORMÁCIÓ

Kedves Pályázók!

Nagy örömünkre szolgál, hogy ennyien jelentkeztek pályázatunkra. A vártnál is több alkotást küldtek be a határidőig, ezek feldolgozása folyamatban van.

Mivel sok festőművésztől kaptunk visszajelzést, hogy a műfajból adódóan rövidnek bizonyult számukra a határidő, vagy későn értesültek a pályázatról, ezért úgy döntött a zsűri, hogy

festmény kategóriában meghosszabbítjuk a pályázati határidőt 2020. november 15-e éjfélig.

Az első határidőre beérkezett pályázatok elbírálását október 31-ig elvégezzük, és a továbbjutókat értesítjük. A második határidőig beérkezett festményekről november 22-éig dönt a zsűri. A közönségszavazásra, majd az első 3 helyezett kihirdetésére így november 22-e után kerül sor.

Az eredményhirdetést követően, várhatóan december elején online galériában mutatjuk be a legjobb műveket, majd kiállító helyiségekben rendezünk tárlatot (erről később részletesen megbeszélünk mindent az érintettekkel).

Boldog alkotóórákat kívánunk!

2020.10.19.

Aranyecset Művészeti Együttműködés
Zalai Borút Egyesület

Az Aranyecset Művészeti Együttműködés a Zalai Borút Egyesület összefogásával
képzőművészeti pályázatot hirdet

Művészeti szüret
címmel

Pályázat témája:

szőlő és bor

Pályamunkák technikája:

Festmény, vers, rövid próza

Pályázók köre:

Minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár

Pályázat célja: 

A nyertes pályázók munkáiból online galéria, valamint Zala megyei vándorkiállítás kerül megrendezésre, melynek első állomása a Lovászi Olajbányász Művelődési Ház. A festmények webáruházi felületen is hirdetésre kerülnek. Az első három helyezett minőségi bornyereményben részesül a Zalai Borút Egyesület által.

Pályázás menete:

A kitöltött pályázati adatlapot és a művekek a info@aranyecset.hu email címre kérjük megküldeni. Egy pályázó több művet is küldhet. Pályázati adatlapot előre is küldhet a pályázó, a műveket elég a pályázati határidőig megküldeni. Festmények esetén a pályázat a nevezési díj befizetésével lesz érvényes.
 

Formai követelmények

Festmények:
A képek ábrázolhatnak szőlőt, bort, szőlőskertet, borospincét, klasszikus és figurális absztrakt stílusban is.
Online galériában való kiállításra és értékesítésre szánt pályaműveket bármilyen méretben fogadunk.
Kiállító helyiségekben való kiállításra szánt pályaműveket 40×50 cm-es keret nélküli, akasztóval ellátott vászonra kérjük elkészíteni.
 
A művekről készült fotókat .jpg vagy .png formátumban a fent nevezett emailcímre kérjük csatolásban elküldeni. A fájl nevében szerepeljen az alkotó neve!
 

Online megjelenésre maximum 50 mű kerül bemutatásra, kultúrotthonokban való kiállításra ebből 20 alkotást szavazunk be (17 zsűri által, 3 pedig közönségszavazattal). A webáruázas megjelentetést egyénileg beszéljük meg.

Írások:

Az íróktól vidám verseket, vagy egészen rövid vicces prózát várunk .doc, .docx vagy .pdf formátumban (terjedelem szóközökkel max. 2.000 karakter) kérjük a fent nevezett email címre megküldeni mellékletként. A fájl nevében szerepeljen az alkotó neve!

Maximum 50 írásmű kerül bemutatásra online illetve a kiállításokon a festmények mellett.

Az email tárgyába kérjük feltüntetni: Művészeti szüret pályázat

 

Nevezési díj

Festmény esetén 1.000 Ft beküldött művenként. Írók számára ingyenes a nevezés.

A nevezési díjat a következőképpen kérjük utalni:
Kedvezményezett neve: Palaics Eszter
Számlaszám: HU11 10404089-86767887-72561002
Számlavezető bank: K&H Bank
SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
A közlemény rovatba kérjük feltüntetni az alkotó nevét és: Művészeti szüret pályázat nevezési díj (pl.: Szabó Piroska – Művészeti szüret pályázat nevezési díj)
 
Minden befizetett nevezési díjról a pályázó nevére és címére szóló számlát állítunk ki, melyet a pályázati adatlapon megadott emailcímre küldünk meg.

Nevezési díjat kizárólag a pályázati határidő lejárta előtti visszavonás illetve tévesen utalt többlet esetén van módunkban visszautalni. Egyéb esetben, nemleges bírálat esetén nevezési díj nem jár vissza.

Pályázati határidő: 

2020. október 18. 23:59

 

Elbírálás: 

A nyertes 50 festményről és 50 írásról 2020. október 31-ig dönt a két szervezet zsűrije, ezután közönségszavazatra bocsátjuk, mely alapján kerül kiválasztásra a 20-20 kiállításra szavazott alkotás.

 Kiegészítő információk az info@aranyecset.hu email-címen kérhetők.
 
(Várhatóan 2021-ben meghirdetett témák: Erdészet és vadászat, A Kis-Balaton élővilága)