Az álom is valóság

“Mert mit is ér a beszéd és a gondolat ha nem vibráló szín szövi, s ködös homály.” AZ ÁLOM IS VALÓSÁG

A gondolat teremtő erejéről már mindenki meggyőződhetett, hisz bármi, amit az ember létrehoz, előbb gondolataiban születik meg. Tehát kétségtelen, hogy a gondolat – bár láthatatlan -, de egy létező dolog.
Ebből számomra az következik, hogy az álmodozás és az álmodás is létező dolog, mivel az agyunkban jön létre, méghozzá hasonlóképpen, mint a gondolat. Az álmodozásból is létrejöhetnek kézzelfogható dolgok.
Velem előfordult már nemegyszer, hogy álmodoztam valamiről, vágytam valamire, és egyszer csak megvalósult – pedig nem is pont a célért cselekedtem. Egészen mást szerveztem, és a korábbi álmodozásomból valósult meg valami.
Álomfejtésről most nem indítok értekezést, de van olyan, hogy előre megálmodunk valós dolgokat.
Kijelenthetjük-e, hogy ha a gondolat valóság, akkor AZ ÁLOM IS VALÓSÁG?
Véleményem szerint igen. Igencsak kézzelfogható valóságok az alkotások. Nagy részük álomból születik, álomról szól, vagy fantázia.Szóljon erről a következő kiállításunk témája. Két kiállítást rendezünk ebből. Az egyik egy alkotópáros egymásra találása kapcsán szerveződött.
Hollai Krisztina, aki belépett az Aranyecset Művészeti Egyesületbe, és én, Károlyfi Zsófia, aki ezt az egyesületet alapítottam, közös kiállítást szervezünk. Ennek a kiállításnak a megnyitója április 10-én, vasárnap 15 órakor lesz.
  • A vendégeket köszönti, és a művészeket bemutatja: Lapu Mihály
  • Énekel: Majnár Flóra
A másik kiállítás ugyanebből a témából egy közös kiállítás, melyre pályázat útján lehet jelentkezni az aranyecset.hu@gmail.com címen. Bővebb infó a facebook oldalon: https://www.facebook.com/latnivagynemlatni/notes
Mit is ér?
A játéknak vége, de kezdődik egy másik
kettő közt a hétköznap ásít
Mert mit is ér a beszéd és a gondolat
ha nem vibráló szín szövi, s ködös homály.
A teremtésnek szerepe vár.
(KZs)

Hozzászólás