Kiderül, hogy szappanbuborék volt az egész…

“Amikor nagy csalódás ér bennünket,
azt hisszük, itt a világ vége.
Holott lehet, hogy épp egy
nagy kaland Veszi kezdetét.”

– Buddha

Az élet változások sorozata. Ezt gyakran mondogatom. Ma is evvel ébredtem. Sokan ragaszkodnak a megszokotthoz, és nem szeretnének kimozdulni onnan. Talán azt gondolják, így biztonságban vannak. Pedig a biztonság nem a mozdulatlanságban keresendő. Biztonságot – ha van ilyen-, inkább a változások elfogadása ad. A változás sokféle lehet, tudom, és nem mind kellemes. Hinni kell viszont, hogy így van rendjén, és minden rossz hoz valami jót is magával.

Vannak emberek, akik megjelennek életünkben, és sokat ígérő változásokat vetítenek elénk. Ez lehet barátság reménye, szerelem, vagy karrier ígérete. Aztán kiderül, hogy szappanbuborék volt az egész.

Csalódunk. Ezt is meg kell szokni, és tovább kell tudni lépni. Leltározni kell, hogy mi jót hozott magával a rossz. Ha mást nem, hát edződtünk. Megtanultunk örülni, csalódni és búcsúzni.

Hozod-viszed
Hozod a Csillagos Eget
és az Éji Holdat
Hozod a Hajnali Napot
és a lenyugvókat

Hozod Szerelmek Szerelmét
És hozod a Mát

Kéred a Csillagos Eget
és kéred az Éji Holdat.
Kéred a Hajnali Napot
és kéred a lenyugvókat.

Kéred Szerelmed Szerelmét
és kéred a többi másét-
Kéred a Régi múltat
és kéred a mostani Máét.

Viszed a Csillagos Eget
és viszed az Éji Holdat
Viszed a Hajnali Napot
és viszed a lenyugvókat

Viszed Szerelmed Szerelmét
és viszed a többi másét-
Viszed a Régi múltat
és viszed a Mostani Máét...

Károlyfi Zsófia

Károlyfi Zsófia: Az univerzum energiája (95×70 cm)

 

Mind a 4 sarkában szignózott, bárhogy forgatható, hisz az univerzumnak nincs teteje meg alja. Egy kevéske aranyfüst van rátéve. Energiaadó, és sugallja hogy természetesnek vegyük az élet változásait. Aki túlságosan ragaszkodik a nem létező állandósághoz, annak kimondottan ajánlom, hogy gyakran mélyedjen el ebben a képben, ahol a mozgás és végtelenség ad biztonságot és erőt.

Hozzászólás