Van kinek a tyúk van előbb, van akinek a tojás

Ősistenhit…

Néhányan megkérdezik, hogy milyen vallású vagyok. Nem kaptam semmilyen vallásos nevelést. Amiben hiszek az nem is hit, inkább bizonyosság. Ősistenhit.

Ha belegondolok, nekem oly természetes és kézenfekvő, hogy valamikor, minden vallás kialakulása előtt is volt hit az emberek lelkében.

Véleményem szerint előbb volt a hit, azután építettek templomokat.

Hogyan születhetett meg a hit? Lehet hogy úgy mint bennem, akit nem kereszteltek meg, nem kaptam vallásos nevelést. Itt ugrik be az a kérdés, mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?

Nekem a tojás, azért mert én előbb hittem, majd később találkoztam a vallásos hívőkkel hiteket terjesztőkkel. Neked lehet, hogy a tyúk, azért, mert a vallásos hívők, hitek mutatják meg az utat, merre kell keresned Istent.

Amikor gyermek voltam, nem tudtam arról, hogy van Isten. Mindent ami történt velem, valahol ott belül megfogalmaztam, és egy belső párbeszéd alakult ki belőle. Minden jó és rossz, valahogy mérlegre került, és nem hagyott a rosszban elmerülni. Valaki ott belül meghallgatott, megsimogatott, átölelt. Azt mondta, örülj, hisz a jelened gyönyörű. Nézz és érezz. Így én boldog voltam.

Amikor a történések, események, hogy finoman fejezzem ki magam, nem voltak épp ideálisak, a lelkemet felemelte olyan távolságba, ahol úgy éreztem, nem is velem történik meg mindez. Valaki vigyázott rám, hogy lelkem ne sérüljön. Szerettem ezt az állapotot.

Mindezeknek én akkor nem voltam tudatában. Amióta tudatában vagyok, romlott a helyzet. Bizonyára ez az élet rendje.

Szerinted?

Hozzászólás